Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер похвали нападението на Манчестър Юнайтед, включително и Димитър Бербатов. Специалистът разкри, че харесва играта на българския нападател. Освен това според него двойката Уейн Рууни-Димитър Бербатов спокойно може да запълни празнината оставена от Кристиано Роналдо при преминаването му в Реал Мадрид, въпреки че това няма да е толкова лесно. Тази вечер Арсенал гостува на Манчестър Юнайтед в среща от четвъртия кръг на Премиършип.

„Харесвам Бербатов като футболист, защото той може изскочи зад топката и да реализира. Според мен, Оуен прилича малко на Едуардо”, сподели треньорът на „артилеристите”.

Самият треньор обаче не пропусна да отбележи, че Арсенал също е преживял своя тежък момент след трансфера на Тиери Анри. Венгер призна, че преминаването му в Барселона се е отразило на тима, тъй като той е бил един от ключовите играчи на „топчиите”. Според него подобно е положението и в съперниковия тим, след като загуби важен футболист – Кристиано Роналдо.

„Вярвам, че той ще им липсва. Когато в отбора има един много силен футболист, останалите остават малко изолирани и забравени. Така че, след заминаването му, много от играчите ще се завърнат, защото начинът на игра преминава през различните футболисти. Да, може да се каже, че това е техният момент от типа „Тиери Анри”, добави Венгер./БЛИЦ