Мениджърът на английския гранд Арсенал Арсен Венгер няма да може да разчита на звездите Самир Насри и Робин ван Перси за домакинството срещу Удинезе във вторник (16 август) от 21:45 часа българско време. Французинът и холандецът имат да изтърпяват наложено наказание от УЕФА още от миналия сезон.

Дори и да не бе наказан Насри едва ли щеше да бъде включен в групата, след като според британските медии е близо до трансфер в Манчестър Сити.

Друг важен играч от халфовата линия на :артилеристите” – Томаш Росицки, е под въпрос и ще бъде изправен пред фитнес тест в деня на мача с Удинезе. Все пак чешкият национал е включен от Венгер в групата за сблъсъка с “фриуланите”.

Според британските медии извън сметките на Венгер ще остане и Емануел Ебуе, който се очаква да се присъедини съвсем скоро към турския гранд Галатасарай.

Днес “топчиите” се разделиха с най-голямата си звезда и капитан до миналия сезон Сеск Фабрегас, който сам пожела да се завърне в родния си клуб Барселона. Арсен Венгер не остана никак очарован от този трансфер, но въпреки това гледа оптимистично към бъдещето.

„Загубихме един играч от световна класа. Тъжни сме от това. В крайна сметка уважихме желанието на самия футболист. Този сезон клубът навършва 125 години и много големи футболисти са си тръгвали и Арсенал е продължавал напред. Това искаме да покажем, че имаме сила и единство да се борим“, сподели френският мениджър. /БЛИЦ