Със сериозни проблеми в отбрана Арсенал ще посрещне Олимпиакос в среща от Група „F” на Шампионската лига. Мачът е на 28 септември (сряда) от 21:45 часа българско време на „Емирейтс” в Лондон.

Френският бранител Лаурен Коншчиелни е получил травма по време на тренировката на тима си в понеделник и е под сериозна въпросителна за домакинството на гръцкия тим. Йоан Джуру със сигурност пропуска срещата с гърците. Бранителят е с травма в подколянното сухожилие, получена по време на мача с Шросбъри (3:1) от Карлинг къп.

Себастиен Скилачи наскоро поднови тренировки с Арсенал, след като дълго беше в лазарета и няма да има физическата подготовка за срещата. Томас Вермаелен също е с травма и това оставя мениджъра Арсен Венгер да решава интересен ребус. Наставникът може да пусне двойка Александър Сонг - Пер Мертезакер или да даде шанс на младия Игнаси Микел, който направи дебюта си срещу Ливърпул (0:2).

В първата си среща от Група "F" "топчиите" завършиха 1:1 като гост на Борусия (Дортмунд). Гръцкият гранд пък падна у дома с 0:1 от Олимпик (Марсилия). /БЛИЦ