Защитаващият трофея си от миналия сезон Арсенал срази у дома втородивизионния Мидълзбро с 2:0 и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Англия – ФА Къп. В миналия кръг Мидълзбро бе изхвърлил шампиона Манчестър Сити след успех с 2:0 на „Етихад”, но сега отпадна след поражение със същия резултат.

„Артилеристите” пречупиха съперника още през първата част в рамките на по-малко от 120 секунди. В 27-ата минута френският нападател Оливие Жиру се разписа след асистенциия на Киърън Гибс, а две минути по-късно и удвои аванса на домакините след подаване на чилиеца Алексис Санчес.

Воденият от Арсен Венгер тим продължи да доминира до края на мача и без особени затруднения успя да елиминира съперника, класирайки се за следващата фаза на надпреварата. В последните секунди гостите можеха да стигнат до попадение след шут на Кике Мартинес, но топката срещна гредата.

Арсенал вече е в серия от 9 мача без поражение в турнира ФА Къп, след като го спечели през миналата година, когато победи на финала Хъл Сити с 3:2 след продължения.