Арсенал срази на свой терен вечния си враг Тотнъм с 2:0 и го изхвърли още в третия кръг на ФА Къп. Головете за успеха на „топчиите” в лондонското дерби вкараха Санти Касорла (32) и Томаш Росицки (62).

„Шпорите” започнаха по-добре на „Емирейтс” и още в 9-ата минута можеше да поведат в резултата, след като датският национал Кристиан Ериксен излезе сам срещу вратаря Лукаш Фабиански, но не успя да го преодолее. Отговорът на „артилеристите” дойде с два опасни изстрела на Уолкът, но и те не намериха целта, след като в първия случай Лорис спаси, а във втория топката рикошира в крака на Кирикеш и излезе в ъглов удар.

В 32-ата минута Серж Гнабри изведе Санти Касорла, който вкара за 1:0 със силен удар от движение. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

След почивката Адебайор пропусна за „шпорите”, а в 59-ата минута Уолкът от малък удар опъна мрежата, но от външната страна. Три минути по-късно Дани Роуз сгреши фатално в центъра на терена, Томаш Росицки му отне топката и сам срещу Лорис не сгреши за 2:0.

В 77-ата минута Тио Уолкът пропусна нова изгодна възможност, а малко по-късно се контузи. Френският мениджър на домакините Арсен Венгер обаче бе направил и трите си смени и така „артилеристите” бяха принудени да доиграят мача в намален състав. Въпреки всичко обаче Арсенал запази конфортния си аванс и се класира за четвъртия кръг на ФА Къп.