Арсенал разби Ипсуич с 3:0 в полуфинал-реванш в турнира Карлинг Къп. “Артилеристите” се класираха за финала, елиминирайки тима от Чемпиъншип с общ резултат 3:1. На финала Арсенал ще срещне победителя от другия полуфинал между Уест Хям и Бирмингам. След първия мач "чуковете" имат преднина от 2:1, а реваншът е в сряда от 21,45 часа българско време.

И трите гола за Арсенал паднаха след почивката, като техни автори станаха Никлас Бендтнер (61), Лоран Косчиелни (64) и Франсеск Фабрегас (77).

Мачът започна лошо за Арсен Венгер, който направи първа принудителна смяна още в 18-ата минута. Бакари Саня се контузи и на негово място в игра се появи Емануел Ебуе.

В 61-ата минута Джак Уилшър пусна дълъг извеждащ пас към Никлас Бендтнер, който овладя добре, напредна и от около границата на наказателното поле с хубав техничен удар прати топката в десния ъгъл на безпомощния Фулоп за 1:0. В 64-ата минута домакините удвоиха. Андрей Аршавин центрира от корнер в наказателното поле на Ипсуич, над всички се извиси Лоран Косчиелни, който с глава направи 2:0. В 77-ата минута при бърза контраатака Аршавин направи двойно с Фабрегас, който остана сам срещу Фулоп и го преодоля за крайното 3:0./БЛИЦ