Арсенал надделя с 3:1 като гост на Лестър и спря серията на "лисиците", както и изкачването им на второ място в класирането на Висшата лига. Давид Луис, Лаказет и Пепе бяха точни за "артилеристите", докато почетното попадение за домакините бе дело на Тилеманс. 

Срещата започна ударно за Лестър. Тилеманс напредна в полето на съперника, навлезе в наказателното поле и с нисък изстрел по диагонала откри резултата.

Арсенал опита бързо да отговори и Смит-Роу се озова с топката в наказателното поле. Той опита да намери Лаказет, но Кастане се намеси решително.
В 13-ата минута съдията отсъди дузпа за Арсенал, но след разглеждане на ситуацията с ВАР бе преценено, че нарушение е извън наказателното поле.

Харви Барнс опита да изненада Лено с далечен удар, но вратарят изби. Постепенно Арсенал започна да застрашава вратата на Шмайхел все по-често. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Отборът на Артета успя да направи пълен обрат до края на първото полувреме. В 39-ата минута Вилиан центрира, а сънародникът му Давид Луис с хубав удар с глава изравни. В добавеното време на първата част Ндиди игра с ръка в наказателното поле, съдията отсъди дузпа след преглед с ВАР, а Лаказет бе точен от бялата точка.

Малко след началото на второто полувреме Арсенал нанесе съкрушителния удар. Уилиан сложи топката на крака на Пепе, който от метър на празна врата нямаше как да сгреши - 3:1.

Лестър дори не успя да осъществи натиск, с който да се върне в мача, а Обамеянг бе близо до това да вкара още едно попадение във вратата на домакините, но не уцели вратата от изгодна ситуация. 

Арсенал се изкачи на девета позиция с 37 точки, докато Лестър остана на трето място с 49.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА