Арсенал се класира за осминафиналите на ФА Къп, след като се наложи с 3:2 над Астън Вила след обрат. “Виланите” изтърваха аванс от два гола, а Робин ван Перси се разписа на два пъти за “артилеристите” след дузпи.
 
Българският капитан на гостите Стилиян Петров започна като титуляр и остана на терена до 82-ата минута, когато бе заменен от Бари Банън.
 
Астън Вила водеше с 2:0 на почивката. Ричард Дън даде аванс на гоститге в 33-ата минута след удар с глава. В добавеното време на първата част Дарън Бент удвои. Лукаш Фабиански парира първия удар на нападателя на “виланите”, но Бент вкара при малък ъгъл при добавката.
 
Арсенал обаче бързо отговори след почивката с три гола за седем минути. В 54-ата минута Дън фаулира Аарън Рамзи в наказателното поле и Ван Перси бе точен при изпълнението на отсъдената дузпа.
 
Три минути по-късно Тио Уолкът проби отляво и стреля във вратата. Защитник на Астън Вила опита да изчисти, но топката се удари в тялото на Уолкът и влезе във вратата.
 
В 61-ата минута Арсенал получи право да изпълни втора дузпа. Дарън Бент съборен в наказателното поле от Бент и Ван Перси отново прати топката във вратата.