Носителят на Купата на Англия Арсенал е отказал оферта на Байерн за Месут Йозил това лято, съобщава испанският вестник El Confidencial.

Треньорът на баварците Хосеп Гуардиола харесвал Йозил още докато бил начело на Барселона, а германският национал играел за вечния враг Реал (Мадрид). Затова испанският специалист се опитал да привлече 25-годишния халф в Байерн.

Германският шампион получил твърд отказ от „топчиите”, тъй като мениджърът им Арсен Венгер не искал да се разделя с плеймейкъра, а и офертата била далеч по-ниска от онези 50 милиона евро, които лондонският клуб похарчи за германеца през лятото на 2012 година.

Изданието твърди още, че Венгер е можел да изпревари Жозе Моуриньо от Челси и да върне на „Емирейтс” Сеск Фабрегас с парите, които е щял да получи от Байерн за Йозил, който непрекъснато е критикуван от английските медии за слабата си форма напоследък.

През този сезон германецът вкара само един гол и асистира за още едно попадение. В същото време Фабрегас вече подаде за 7 гола на Челси и сам вкара едно попадение.