Лидерът във Висшата лига Арсенал се класира трудно за четвъртия кръг на турнира за Купата на Лигата - "Кепитъл Уан Къп", след като със състав предимно от резерви и младоци успя да преодолее Уест Бромич след изпълнение на дузпи. 

В редовното време и след продълженията мачът завърши 1:1, но при изпълнението на 11-метрови наказателни удари възпитаниците на Арсен Венгер показаха по-голямо самочувствие и победиха след 4:3 в тяхна полза.

Томас Айсфелд изведе "топчиите" напред в резултата след час игра, след като получи добър пас от колегата си в атака Никлас Бендтнер. Само няколко минути по-късно обаче домакините изравниха чрез Сайдо Берахино, на когото асистира Стивън Рийд.

Появилият се на смяна за Уест Бромич Морган Амалфитано удари греда в заключителните пет минути на продълженията, а Крейг Доусън, Маркус Розенберг и Скот Синклер съвсем спокойно също можеха да решат мача в полза на домакините, но и те пропуснаха да накажат Лукаш Фабиански.

Люс Даниелс, в едва втория си мач на вратата на Уест Бромич, спаси първи дузпа, бита от Сърдж Набри, но след това Доусън и Амалфитано пропуснаха от бялата точка, за да дадат преднина на Арсенал. На Начо Монреал се падна честта да подпечата билета на "артилеристите" за четвъртия кръг, след като реализира и класира тима си напред. Следващият съперник на "топчиите" ще бъде Челси.

За Арсенал това бе осма поредна победа във всички надпревари, а младият състав на Венгер постига уникален успех, като регистрира 11-и пореден успех като гост. Последното поражение на "топчиите" на чужд терен датира от 3 март - 1:2 от Тотнъм на "Уайт Харт Лейн".

Сблъсъкът с Челси от 4-ия кръг ще се играе на "Емирейтс".




West Bromwich Albion 1-2 Arsenal Footyroom.com by footyroomcom