В мач от 28-ия кръг на Висшата лига Арсенал се справи далеч от дома срещу Уотфорд и спечели с 3:2. След този успех "артилеристите" заемат 4-ото с 48 точки, а "стършелите" са на 19-ото място с 19 точки в зоната на изпадащите тимове.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Еманюел Денис от домакините вкара топката в мрежата още в 1-ата минута на срещата, но беше в положение на засада и попадение нямаше. 

В 5-ата минута Букайо Сака намери отлично Йодегор и той прати топката в мрежата на Бен Фостър.  Домакините отговориха като ужилени и Кучо възстанови равенството в 11-ата минута.

Букайо Сака отново беше в центъра на вниманието в 30-ата минута, когато с удар от воле не остави шансове на вратаря на Уотфорд.

През втората част Мартинели се разписа в 52-ата минута, за да увеличи преднината на тима си. Том Клевърли пропусна чудесна възможност да върне тима си в мача в 57-ата минута, но Рамсдейл показа защо е на вратата.

Денис също пробва мерника си в 63-ата минута, но този път на пътя на топката застана бранител. Десетина минути по-късно отново той стреля много разочароващо.

Арсенал нацели и гредата на вратата на Уотфорд в 81-ата минута чрез Нкетия. Муса Сисоко се възползва от грешка на Бен Уайт в 87-ата минута и от малък ъгъл матира Рамсдейл, за да върне отбора си в мача, правейки резултата 2:3. Въпреки опитите на домакините да стигнат до равенството, това не се случи и "артилеристите" спечелиха трите точки.