Арсенал победи с 3:0 като гост новака във Висшата лига Борнемут и поведе в класирането с пълен актив от девет точки от първите три кръга. 

Още в петата минута новата звезда на лондончани - Габриел Жезус, сътвори страхотен пробив в половината на "черешките" и подаде към Мартинели. Ударът на крилото бе отразен от Траверс, но при добавката Йодегор откри (1:0).

Шест минути по-късно отново норвежецът бе точен (2:0), след като Уайт комбинира добре със Сака на фланга и подаде към Жезус, но бразилецът не си спря добре топката, което пък даде шанс на Йодегор да прати топката право в мрежата.

В началото на втората част домакините опитаха да изравнят играта и точно когато изглеждаше, че им се получава, лондончани нанесоха своя удар. Салиба направи 3:0 с много красив удар с левия крак в далечния ъгъл.

Гол на Габриел Жезус бе отменен заради засада, а окоол четвърт час след незачетеното си попадение, бразилецът изпусна и чисто положение, останал сам срещу Траверс. Една страхотна намеса имаше и Рамсдейл, който с една ръка изби удар с глава на Муур в средата на втората част.