ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал размаза у дома Нюкасъл с 4:1 в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига и диша във врата на лидера Ливърпул и шампиона Манчестър Сити.

Домакините имаха тотално преимущество през първата част, в която гостите така и не успяха да застрашат вратата на Давид Рая. Още в 8-ата минута Букайо Сака завърши атака с удар от вътрешността на наказателното поле, а Лорис Кариус спаси. Две минути след това Деклан Райс отправи мощен шут, но право в ръцете на стража на Нюкасъл, който отново се справи.

В 18-ата минута при центрира от корнер Габриел Магаляеш засече с глава отблизо, а Кариус първоначално спаси. След това Ливраменто се опита да изчисти от голлинията, но вместо това топката се удари в Свен Ботман и влезе във вратата за 1:0. Шест минути след това Мартинели проби отлично в пеналтерията на гостите, след което пусна пас по земя пред вратарското поле, където Кай Хавертц върхлетя топката и я вкара в мрежата за 2:0.

В 31-ата минута Сака получи в наказателното и центрира почти от аутлинията. До топката стигна Габриел Мартинели, който стреля с глава, но над напречната греда. Две минути преди края на първото полувреме Алмирон бе изведен очи в очи с вратаря на Арсенал, но се забави, а Рая бързо скъси разстоянието между двамата и не позволи на футболиста на "свраките" да направи добър удар.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 49-ата минута Антъни Гордън успя да пробие и да си нагласи топката на десния крак, след което стреля. Давид Рая спаси без сериозни затруднения първия точен удар на "свраките" в срещата.

В 61-ата минута Александър Исак получи на левия фланг. Шведът овладя и нахлу към вътрешността на наказателното поле, след което шутира, но неточно. Четири минути след това Букайо Сако проби в пеналтерията, нагласи си топката и шутира по диагонала с левия си крак, пращайки топката в мрежата за 3:0.

Деклан Райс центрира от корнер в 69-ата минута и на близката греда топката бе отклонена леко, а след това Якуб Кивиор я добави в мрежата за 4:0.

В 84-ата минута Дан Бърн проби отлично отляво, след което прати центриране в наказателното поле, а там Джо Уилък стигна до топката и с глава я прати във вратата на домакините, оформяйки крайното 4:1. В добавеното време Арсенал можеше да вкара пети гол, но Дан Бърн изби топката от голлинията след удар на резервата Емил Смит-Роу.

След убедителния си успех Арсенал остава трети с 58 точки, на една зад втория Манчестър Сити и на две от върха, зает към момента от Ливърпул. Нюкасъл е осми с 37 пункта.

АРСЕНАЛ - НЮКАСЪЛ 4:1
1:0 Свен Ботман (18-автогол), 2:0 Кай Хавертц (24), 3:0 Букайо Сака (65), 4:0 Якуб Кивиор (69), 4:1 Джо Уилък (84)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!