Арсенал победи с 2:0 като гост Лестър в мач от десетия кръг на Висшата лига. "Топчиите" изглеждат като преродени след кошмарния старт на сезона с три поредни загуби, като днес постигнаха третия си пореден успех във всички турнири и вече са пети в класирането със 17 точки. Също с толкова е Уест Хям, който утре от 19:30 часа гостува на Астън Вила. Лестър е десети с 14 точки. 
 
"Лисиците" бяха в серия от четири поредни победи във всички турнири, но днес преклониха глава пред Арсенал.

Футболистите на Микел Артета поведоха още в петата минута. Габриел откри резултата за Арсенал, след като засече с глава центриране на Букайо Сака от корнер и прати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Каспер Шмайхел - 0:1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 18-ата минута "артилеристите" нанесоха и втория си удар. Емил Смит Роу се пребори за спорна топка с противник в наказателното поле и отбеляза - 0:2. 

Малко преди почивката Лестър можеше да намали, но Джеймс Мадисън пропусна, удряйки греда, а при добавката същото стори и Джони Еванс. И при двете ситуации с отлични намеси блесна вратарят на Арсенал Аарън Рамсдейл.

Лестър продължи да бъде по-активен и след почивката, като в 55-ата минута пропусна чудесен шанс. Люк Томас засече центриране на Юри Тилеманс, но топката профуча на сантиметри покрай вратата. 
Малко по-късно Адемола Лукман се измъкна сам срещу вратаря отляво, но след самоотвержен плонж топката се отби в тялото на Рамсдейл и излезе в корнер.

В 70-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг затрудни Шмайхел, който все пак спаси със сетни усилия.

До края на мача Арсенал запази преднината си и победи с 2:0.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА