Арсенал победи Уест Хям с 2:1 като гост в среща от 35-ия кръг на английската Висша лига. Успехът е трети пореден за момчетата на Микер Артета след тези над Челси (4:2) и Манчестър Юнайтед (3:1).

"Чуковете" първи имаха възможност да вкарат в лондонското дерби, но бранител на Арсенал блокира на голлинията удар на Мануел Лансини.

По-малко от десет минути след това и "артилеристите" се разминаха с гола след добра възможност, но изстрелът на Еди Хкетия бе спасен от Фабиански.

Минута по-късно (38') Букайо Сака изпълни корнер, а бранителят Роб Холдинг откри резултата за Арсенал след удар с глава (1:0).

Домакините отвърнаха с много прецизен удар на Деклан Райс след корнер, но вратарят на Арсенал Аарън Рамсдейл спаси тима си.

Той обаче бе безпомощен в самия край на първата част, когато Джаред Боуен се оказа непокрит и изравни за 1:1.

Арсенал не се възползва от добра възможност за гол в 53-ата минута, пропусната от Букайо Сака, но "артилеристите" празнуваха минута по-късно.

Централният бранител Габриел се възползва от добро центриране и изведе Арсенал напред за 2:1, насочвайки топката покрай вратаря.

Еди Нкетия можеше да направи аванса на Арсенал по-изразителен, но шутира на сантиметри встрани от дясната греда.

Арсенал се завърна в топ 4 с 63 точки и измести Тотнъм извън местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Уест Хям остава на седмата позиция, осигуряваща място в Лигата на конференциите с три точки и мач повече от осмия Уулвърхямптън.