Шефовете на Арсенал са готови да пуснат Андрей Аршавин със свободен трансфер. Причина за това е, че не искат да му плащат високата заплата. В четвъртък трансферният прозорец в Русия затваря и "топчиите"  дотогава трябва да са пратили Аршваин в родината му.

Динамо (Москва) е основният кандидат за руския национал, но още няма официална оферта за 31-годишния футболист. В същото време Арсенал картотекира Аршваин за груповата фаза на Шампионската лига. Британският „Телеграф” съобщава, че нито Зенит, където той игра под наем през миналия сезон, нито Анжи (Махачакала) се интересуват от бившия капитан на Русия.

Андрей не попада в сметките на Арсен Венгер за новия сезон, а през 2009 г. се превърна в рекордната покупка на клуба (15 млн. паунда). Агентът на нападателя Денис Лахтер, води преговори с Галатасарай. "Не виждам пречка, която да не позволи трансферът да се осъществи", обяснил мениджърът. През пролетта Аршавин се завърна в Зенит под наем, за да не загуби мястото си в националния отбор за Евро 2012.