Всяка година Тиери Анри намира начин да се завърне в Арсенал. През 2014-а обаче лондонският клуб е този, който ще дойде на крака при него.

От Ню Йорк Ред Булс анонсираха, че представителят на английската Висша лига ще пристигне в САЩ през лятото за приятелски мач. Той е планиран вече и ще се състои на 26 юли, събота. По този начин Анри ще се изправи срещу клуба, чиято легенда е с игрите си и рекордните 226 гола с "червено-белия" екип.

"Излишно е да казвам колко специален момент ще бъде за мен да играя срещу Арсенал на Ред Бул Арена. Както и преди съм споменавал, този клуб е в сърцето ми и мачът ще бъде нова невероятна страница от взаимоотношенията помежду ни. Както моите съотборници, така и аз очаквам с нетърпение събитието. Силно се надявам феновете и на двата отбора да се радват на мача", коментира Анри.

Арсенал ще пътува до САЩ само за този мач. Интересното е, че последният такъв трип до Щатите на тима е бил чак през 1989 година. Тогава "топчиите" срещат аржентинския Индепендиенте в Маями, Флорида.

"За нас е удоволствие, че ще посетим САЩ за първи път от 25 години. Радваме се на фантастична подкрепа отвъд Океана и това е страхотна възможност феновете ни да гледат тима на живо. Фактът, че Тиери Анри е капитан на Ню Йорк Ред Булс, прави тази среща изключително специално. Всеки, който е бъде част от нея, сигурен съм я очаква с голямо нетърпение", коментира Изпълнителният директор на "артилеристите" и бивш такъв на МЛС Айвън Газидис.