Изгубилият всякакви шансове за трофей този сезон Арсенал ще освободи през лятото руския национал Андрей Аршавин и ще търси варианти за негови заместници в атака.

Според източници на авторитетния футболен сайт Goal.com мениджърът на “артилеристите” Арсен Венгер е крайно разочарован от изявите на руснака този сезон и ще го постави в трансферната листа на тима.

Най-вероятно Аршавин ще се завърне в Зенит (Санкт Петербург), от където той дойде през лятото на 2009 година за сумата от 17 милиона евро. “Ако ситуацията за него в Арсенал не се подобри и той не се чувства добре в Лондон, можем да помислим за привличането му за следващия сезон”, заяви спортният директор на Зенит Игор Корнеев.

Ако трансферът на Аршавин в Зенит стане факт, то “топчиите” ще трябва да му потърсят и заместник, а сред спряганите имена за такъв са Боян Къркич от Барселона и бразилиецът Вилиан от Шахтьор (Донецк).

Мениджърът Арсен Венгер е силно впечатлен от качествата на младежкия испански национал Боян Къркич, който има договор с каталунците до 2015 година. В момента обаче нападателят лекува травма в коляното и след края на сезона ще води разговор с босовете на Барселона за своето бъдеще. Къркич, който доста рядко получава шанс за изява с екипа на каталунците, е желан още от Ливърпул и Напоили.

Другата алтернатива пред Венгер е бразилецът Вилиан, който има договор с Шахтьор (Донецк) до 2012 година и следен отблизо още от Барселона и Челси. “Миньорите” от Донецк искат за 22-годишния нападател 22,4 милиона евро, докато Арсенал засега предлага само 16,8 милиона евро. /БЛИЦ