Арсенал подари победа на Арсен Венгер, който днес празнуваше своя мач №800 начело на „артилеристите“ във Висшата лига. В среща от 10 кръг лондончани обърнаха Суонзи за успеха с 2:1.

Венгер стана едва вторият мениджър с 800 мача във Висшата лига. Другият е Сър Алекс Фъргюсън, който има 810. Под ръководството на 68-годишния французин „топчиите“ имат 463 победи, 194 равенства и 143 загуби, а головата разлика е 1504:768.

Сам Клъкас даде аванс на „лебедите“ в 22-ата минута, когато получи хубав извеждащ пас от Тами Ейбрахам. Арсенал стигна до изравнителен гол едва пет минути след почивката. Сеад Колашинац се разписа в 51-ата минута, след като в наказателното поле засече пас по земя на Месут Йозил отдясно.

Седем минути по-късно Арън Рамзи обърна резултата в полза на домакините. Колашинац овладя топката в лявата част на наказателното поле и подаде на Рамзи, който от зоната за изпълнение на дузпа се разписа във вратата на Лукаш Фабиански.

С втората си поредна победа в първенството Арсенал събра актив от 19 точки и излезе на четвърто място в класирането, на точка зад третия Тотнъм. Челси е пети с 16 точки, но и мач по-малко. Суонзи е 17-и с осем точки и е пред зоната на изпадащите заради по-добра голова разлика от Евертън.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА