Арсенал сензационно загуби у дома от Суонзи с 1:2 в среща от междинния 28-и кръг в английската Висша лига и се отдалечи на 6 точки от лидера във временното класиране Лестър. Това бе трето поредно поражение за лондончани във всички турнири.

„Топчиите” започнаха много добре и поведоха с гол на Джоел Кемпбъл (15), получил извеждащо подаване от чилийския национал Алексис Санчес. Играчите на Арсен Венгер обаче допуснаха изравняване, след като Уейн Раутлидж (32) бе точен за 1:1 след асистенция на Джак Корк.

След почивката „артилеристите” опитаха натиск в търсене на нов гол, който да ги изведе напред в резултата, но получиха такъв. Ашли Уилямс (74) се разписа за „лебедите” и в крайна сметка попадението му донесе трите точки на тима от Уелс.

С успеха си Суонзи събра 30 точки и заема 16-о място във временното класиране, отдалечавайки се на 6 точки от опасната зона. Арсенал е трети с 51 точки, изоставайки на 3 от втория Тотнъм преди градското дерби помежду им в следващия кръг на „Уайт Харт Лейн”. Лидер е Лестър с 57 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!