Арсенал спечели с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас в лондонски сблъсък от втория кръг на английската Висша лига. "Топчиите'' изстрадаха победата, след като от 67-ата минута играха в намален състав заради втори жълт и червен картон на Такехиро Томиясо. Преди това Мартин Йодегор (53-дузпа) реализира от бялата точка, след като бе отсъден 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Нкетиа.

Едва след половин час игра "артилеристите" успяха да изненадат зашитата на "орлите". След грешка в изнасянето на топката, тя стигна до Нкетиа, който с тяло се освободи от бранител. Нападателят се оказа очи в очи с Джонстън и изигра ситуацията добре, но гредата го лиши от попадение. До края на полувремето нямаше сериозни опасности освен един далечен удар на Мартин Йодегор. Любопитна беше ситуация с Деклан Райс, който имаше проблем с лещите на очите си.

След почивката в 50-ата минута Нкетиа беше добре изведен в наказателното поле на домакините. Той чукна топката пред Джонстън, който го събори за дузпа, а и Мартин Йодегор (54-дузпа) реализира от бялата точка.

В рамките на 7 минути между Такехиро Томиясо действа много глупаво и си изкара два жълти картона, оставяйки гостите в намален състав в 67-ата минута. Габриел Магеляеш замени Мартинели, а в ляво на отбраната застана Букайо Сака.

В добавеното време домакините имаха шанс да изравнят. След разбъркване и грешка на вратаря, Тарик Мичел отправи шут към вратата, но топката мина над напречната греда.

Така Арсенал продължи с втора поредна победа, докато загубата се оказа първа за Рой Ходжсън през сезона.

След седмица На "Емирейтс" пристига друг лондонски съперник Фулъм, докато "орлите" ще гостуват на Брентфорд.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - АРСЕНАЛ 0:1
0:1 Мартин Йодегор (53-дузпа)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!