Английският гранд Арсенал ще се опита да привлече през зимния трансферен прозорец две от звездите на германския шампион Борусия (Дортмунд).

Според немския таблоид “Билд” след огромния интерес към 19-годишния Марио Гьотце “топчиите” са хвърлили око още и на халфа Кевин Гроскройц. Двамата имат договори с вестфалци до лятото на 2014 година, но едва ли ще ги изпълнят, ако за тях пристигнат изгодни оферти.

Скаутът на “артилеристите” Стив Роули е наблюдавал на живо изявите на Гроскройц при успеха на Дортмунд срещу Олимпиакос (1:0) в Шампионската лига. Именно халфът отбеляза победни гол за “жълто-черните” тогава.

Кевин Гроскройц се слави като фен на Арсенал още от малък и това определено може да наклони везните в полза на такъв трансфер. "Ако изобщо мога да си представя трансфер в друг отбор, тогава той ще е английски. А клуб като Арсенал е интересен за всеки един футболист", признава 23-годишният халф.

“Знаем за интереса на англичаните към Кевин, но на този етап няма официално запитване”, сподели пък личният мениджър на играча Константин Лиолис. БЛИЦ