Арсенал продължава да демонстрира отличната си форма и буквално прегази състава на Лийдс с 4:1 в мач от 18-ия кръг на Висша лига. 

Габриел Мартинели се разписа на два пъти още в първите 30 минути на мача. Букайо Сака вкара нов гол в 42-а минута. Рафиня вкара почетен гол за домакините в 75-а минута. Емил Смит-Роу довърши Лийдс в 84-та минута за крайното 4:1.  Мартинели реализира и гол №7000 в историята на "артилеристите".
 

Началото на мача беше отлично за тима от Лондон. 

В 16-ата минута, след силен старт на мача за "артилеристите", те поведоха. След рейд на Букайо Сака и поредица от отнемания на топката пред вратата на Лийдс, топката попадна в Габриел Мартинели, който се разписа за 1:0. 

В 28-ата минута Лийдс отново се пропука в защита и плати цената. След загуба на топката в средата на терена Мартинели отново беше изведен на стрелкова позиция и прехвърли уверено вратаря на домакините, за да увеличи преднината на тима си - 2:0. 

Три минути преди края на първото полувреме след поредна скоростна атака на Арсенал Букайо Сака се разходи около наказателното поле и накрая стреля, а след малък рикошет резултатът стана 3:0. 

Рафиня от дузпа реализира почетното попадение за домакините в 75-ата минута, но това не се оказа последното попадение в мача. 

 

В 84-ата минута, след нова брилянтна контраатака, Мартин Йодегор успя да намери с чудесен извеждащ пас Емил Смит-Роу, който безапелационно завърши за 4:1. С тази победа Арсенал затвърди мястото си в топ 4 на класирането с актив от 32 точки. Лийдс е на 16-ата позиция с 16.