Арсенал спечели гостуването си на Борнемут с 2:0 в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. Това бе първи успех за тима в последните 5 мача от местния шампионат.

Гостите бяха по-активният отбор в началото на срещата и можеха да поведат в резултата още в 13-ата минута, когато Алексис Санчес беше изведен да добра позиция, но ударът му не порази целта. Само десет минути по-късно  Арсенал излезе напред в резултата. Рамзи центрира към Жиру, който свали към Йозил и германецът от няколко метра прониза вратата на Боруц. Още в следващата минута Окслейд-Чембърлейн удвои с диагонален удар.

В началото на второто полувреме домакините можеха да се върнат в мача, но след удар на Смит топката профуча покрай вратата на Чех. В 55-ата минута Санчес проби и стреля силно, но топката излезе в аут. Малко по-късно и Жиру с глава не съумя да се разпише.

До края на срещата домакините опитаха да приложат натиск в търсене на попадения, но такива не паднаха и Арсенал се поздрави с трите точки. 

След тази победа "артилеристите" са на трето място с 48 точки, колкото има и вторият Тотнъм. Лидер продължава да е Лестър с 53 пункта.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!