Към този момент Робин ван Перси е застраховката живот на английския гранд Арсенал. С отбелязаните си 18 гола от 21 мача във Висшата лига холандският национал е най-опасният нападател в Англия. И как реагират на това босовете на Арсенал? Те искат да привлекат следващия Ван Перси. В този случай става въпрос за Шакуел ван Перси - син на голмайстора на “артилеристите”. Той е само на 5 години, но клубът е убеден в неговите възможности и бляскавото му бъдеще.

"Намирам много от себе си в Шакуел. Той е само на пет, а показва голям талант за футбол, а също така ме бие на голф. Вярно е, че от Арсенал го поканиха да започне да тренира с детския им отбор, но засега отказах, тъй като той не иска да се разделя с настоящия си отбор. Той е много чувствителен, що се отнася до атмосферата в клуба. Точно като мен", сподели Робин ван Перси пред английските медии.

Синът на холандския голаджия вече играел за детски отбор, чието тренировъчно игрище се намирало точно до дома на семейство Ван Перси.

Тук се заключва кръгът за Арсенал. Договорът на Робин ван Перси с клуба изтича през лятото на 2013 година, а “артилеристите” искат на всяка цена да задържат холандеца за по-дълго. Най-добрият аргумент за семейния човек Ван Перси е собственият му син да играе в същия клуб. Така привличането на малкия Шакуел може да се превърне в добра инвестиция за бъдещето.

Подобен трансфер няма е нещо ново за Англия. Още през ноември миналата година Манчестър Юнайтед привлече петгодишния Чарли Джаксън.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е известен със стила си да да инвестира в млади таланти. Той привлече в клуба суперталанти като Сеск Фабрегас или Тиери Анри и ги направи световни звезди. Кой знае? Може би след 15-години ще се говори за новата суперзвезда на Арсенал Шакуел ван Перси...