Арсенал спря серията си от три поредни мача без победа във Висшата лига, след като в мач от 31 кръг се наложи с 2:0 като гост на Евертън. По този начин „артилеристите“ продължават да притискат Тотнъм в битката за настигане на лидера в класирането Лестър.

Тимът на Арсен Венгер реши мача още през първото полувреме и отговори подобаващо за отпадането си през последната седмица от ФА Къп и Шампионската лига.

Дани Уелбек откри резултата в седмата минута, когато беше изведен зад защитата от Алексис Санчес, преодоля вратаря Жоел Роблес и прати топката във вратата.

Три минути преди почивката гостите удвоиха аванса си. Нигериецът Алекс Иуоби вкара първия си гол за Арсенал, след като проби по дясното крило след пас на Ектор Бейерин и стреля под плонжа на Роблес.

С този успех „артилеристите“ събраха 55 точки и се доближиха на три точки от втория Тотнъм, като „артилеристите“ имат мач по-малко от „шпорите“. След втората си поредна домакинска загуба Евертън е 12-и с 38 точки. Срещу Арсенал „карамелите“ отправиха само два точни удара към вратата на Давид Оспина.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!