Тотнъм направи домакинско 2:2 с Арсенал в дербито на Северен Лондон, което беше част от 29 кръг на Висшата лига. „Артилеристите“ завършиха мача с човек по-малко, но не позволиха на „шпорите“ да оглавят класирането с равни точки с Лестър.

Арсенал откри резултата в 39-ата минута, когато Арън Рамзи се разписа с пета от границата на вратарското поле след центриране на Ектор Белерин.

Десет минути след началото на второто полувреме „артилеристите“ останаха с човек по-малко, след като Франсес Коклен получи втори жълт картон в мача.

Тотнъм се възползва от предимството си и обърна резултата в своя полза. Тоби Алдервейрелд изравни в 60-ата минута, когато Ерик Ламела му свали топката след центриране от корнер.

Само две минути по-късно Хари Кейн даде аванс на „шпорите“ с хубав удар отстрани на наказателното поле, пращайки топката в далечния ляв ъгъл на вратата на Давид Оспина.

Домакините не успяха да удържат аванса си. В 76-ата минута Арсенал изравни, след като Алексис Санчес се разписа след нова асистенция на Белерин. Това беше първи гол за чилиеца във Висшата лига от 17 октомври насам, когато се разписа срещу Уотфорд.

По този начин разликата от три точки между втория в класирането Тотнъм и третия Арсенал се запази. „Шпорите“ вече са на два пункта зад лидера Лестър, който по-късно днес гостува на Уотфорд.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!