Ръководството на Арсенал планира вдигане на тавана на заплатите в клуба, за да могат да се осъществят сериозни трансферни удари през лятото, съобщава „Дейли Мейл”. Изданието припомня, че босовете на „артилеристите” са обещали на Венгер 70 милиона паунда за нови попълнения. Очакванията са бъдат привлечени големи звезди, които да вдигнат класата на отбора. За тази цел обаче „топчиите” ще трябва да плащат и по-сериозни месечни възнаграждения, за които доскоро в клуба имаше лимит.

Максималната заплата за новите попълнения на Арсенал ще бъде 150 000 паунда седмично. Така ще се увеличи сумата на общите годишни заплати в клуба. Досега „артилеристите” бяха на четвърто място в Англия по този показател, след като дават 143 милиона паунда за заплати. Лидер е Манчестър Сити с 201 милиона, пред Челси със 171 и Манчестър Юнайтед със 160 милиона.

Очаква се бюджетът на „топчиите” да бъде облекчен с 24 милиона паунда след края на сезона, когато клубът смята да освободи Андрей Аршавин и Себастиан Скилачи, чиито договори изтичат, както и дадените под наем Никлас Бендтнер, Андре Сантос, Йоан Джуру, Джу-Йон Парк, Маруан Шамак, Денилсон и Емануел Фримпонг. Договорът на френския национал Бакари Саня изтича и няма индикации, че ще му бъде предложен нов.