Арсенал запази шансовете си за четвъртото място във Висшата лига. "Топчиите" биха с 2:0 вече изпадналия Съндърланд в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига. В герой за домакините се превърна  Алексис Санчес, който заби и двата гола за успеха. Арсенал е на точка от четвъртия Ливърпул преди неделните мачове от последния кръг на първенството.  

Пред полупразния „Емирейтс” домакините имаха пълно надмощие, отправяйки общо 36 удара, но го материализираха след почивката. Вратарят на "черните котки" Джордан Пикфорд направи цели 11 спасявания, което е рекорд за него в Премиърлийг.

В 72-ата минута Йозил овладя хубаво подаване на Джака и веднага комбинира със Санчес, който подложи крак за 1:0. Девет по-късно чилиецът вкара с добавка след спасен удар от въздуха на Жиру. Видеоповторенията обаче показаха, че при изстреля на французина Алексис е бил в засада.

 В края Арсенал удари и греда. Мустафи засече центриране от корнер, но Пикфорд успя да избие в гредата.

В неделя лондончани трябва да победят седмия Евертън в неделя и да се надяват, че Ливърпул ще се подхлъзне срещу вече изпадналия Мидълзбро на „Анфилд”.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА