Арсенал започна 2019 година с голово шоу срещу съгражданите от Фулъм. „Артилеристите” надделяха с 4:1 в двубой от 20-и кръг на Висшата лига. Джака, Лаказет, Рамзи и Обамеянг бяха точни за победителите, докато за „котиджърс” се разписа Камара

Двубоят на "Емиратс" започна с почит към покойния президент на "артилеристите" Питър Хил-Ууд.

Още във втората минута Арсенал можеше да излезе напрецд в резултата, но Обамеянг не засече добре с глава центриране на Иуоби и прати топката над вратата.

Фулъм отвърна с чудесно извеждане на Сесеньон в лице срещу Бернд Лено, но диагоналният му удар мина покрай вратата.

В 23-ата гостите Шюрле центрира отляво към далечната греда, където Сесеньон беше абсолютно сам,но не уцели добре топката. Две минути по-късно „артилеристите” поведоха в резултата. Иуоби центрира, а Гранит Джака се вклини в наказателното поле и отбеляза от десет метра - 1:0.

До края на първата част двта лондонски тима имаха по още една чудесна възможност.  Митрович се пребори за високата топка и стреля от седем метра, но стражът на Арсенал задържа топката на самата голлиния.

Иуоби центрира отляво, а Обамеянг се измъкна от пазача си и нанесе удар с глава от десет метра, насочвайки много близо до гредата - в аут.

След почивката заваляха голове. В 55-ата домакините удвоиха резултата. Коласинак получи в наказателното поле и подаде назад към точката на дузпата, където свободният Лаказет имаше време да овладее и да стреля - 2:0.

В 69-ата минута Лукас Торейра загуби топката и позволи на Фулъм да нанесе удар. Сесеньон центрира отляво, а Абубакар Камара връхлетя сам на втора греда и отбеляза отблизо.

В 79-ата Коласинац се включи, центрира към Обамеянг, който от шест метра нацели гредата. Отбитата топка попадна в краката на Арън Рамзи и той прати кълбото неспасяемо в далечния горен ъгъл за успокоителното за домакините 3:1.

В 83-ата Обамеянг реализира дежурния си гол. Той шутира от 15 метра и отбеляза с помощта на рикошет, за да оформи крайното 4:1.

С победата Арсенал събра 41 точки и държи петото място. Фулъм пък все още е на предпоследна позиция с 14 точки.