Новото попълнение на Арсенал Андрей Аршавин пристигна с красивата си съпруга Юлия в Лондон и това даде повод на медиите на Острова да открехнат вратата на личния живот на руската звезда. Английският таблоид “Сън” публикува обширен материал в днешния си брой за живота на футболиста.
 

“Ако имах някаква сила, с която да управлявам, щях да забраня на жените да шофират, просто щях да им взема документите за управление на автомобили”, започва разказа си Аршавин.


“Просто жената и мъжът са две различни създания, не могат да правят едни и същи неща еднакво добре”, допълва нападателят.


Дали той ще оправдае платените 16,9 милиона паунда от страна на Арсенал ще разберем скоро, но е факт, че той вече прави впечатление, пише още “Сън”.


През декември Аршавин споделя: “Не харесвам жените, които пушат и лъжат. Харесвам високите и слаби жени, с хубави крака и малки дупета. Ако тези неща са изпълнени, няма значение какви са гърдите и или пък цветът на косата. Всъщност от голямо значение са стилът и обноските на една жена”, дава мнението си звездата относно външния вид на жените.


Детството на Аршавин преминава при трудни условия в родния му Санкт Петербург. Мъжът, който сега ще получава по 4,5 милиона паунда на сезон, е спал на пода заедно с майка си Татяна, която се е развеждала два пъти. Когато бил още на 10 годинки майката Татяна и бащата Сергей се разделят. “Беше трудно за Андрей, защото загуби баща си”, разказва майката.


Двамата родители обаче контактуват, докато бащата Сергей бил жив, но малкият Андрей така и не разбрал значението на думата развод. “Мамо, това означава, че повече няма да имам татко ли”, бил най-честият въпрос на детето към майка си. “Не, ти имаш татко, но просто ние двамата трябва да живеем разделени”, отговаряла майката.


По-късно Татяна се омъжила повторно – за Игор. Двамата с Андрей се преместили в неговия апартамент, където мъжът живеел със сина си – Дмитрий, няколко години по-малък от Аршавин. Не след дълго обаче майката Татяна се разделя за втори път и заедно с Андрей се връщат в старото си малко жилище. “Нямахме мебели, нямахме телевизор, гардероб, имахме само хладилник. Бяхме принудени да спим на пода, защото Игор слагаше на леглото малкия си син Дмитрий. Ние бяхме щастливи, въпреки неудобствата и Андрей никога не ме е упреквал за това”, разказва майката.


Разочарован от неуспеха си като футболист, а след това като треньор истинският баща на Аршавин – Сергей намира утеха в бутилката. Когато малкият Андрей започнал в академията на Зенит, претърпял инцидентна път за тренировка. “Пресичах улицата, когато два трамвая се разминаваха. Не видях колата, която ме удари. След това летях около десет метра във въздуха, а после...чудо, все още съм жив”, разказва Андрей.

Малчуганът се отървал само с няколко драскотини, но истинската трагедия била малко по-късно, когато бащата Сергей починал от сърдечна недостатъчност, само на 40 годишна възраст.


“Почувствах празнина в сърцето си. Толкова се страхувах след загубата на баща си. Никога нямаше да стана играч, ако не беше той. На него и на майка ми дължа всичко. Татко винаги ме съветваше да избера футбола”, продължава руснакът.


Може би заради загубата на баща си малкият Андрей се страхува от тъмнината и водата. “Така е, и сега все още ме е страх от тъмното. Аз никога няма да скоча във вода от високо”, казва още Аршавин.

След труден период той все пак подписва договор със Зенит през 2003 година. Той става най-скъпоплатеният футболист в Русия, като получава по 3,5 милиона паунда на година.


Същата година играчът се запознава с радио водещата Юлия. “Аз и Юлия все още не сме женени, но аз я наричам жена ми”, казва Аршавин, който има две деца – 3-годишният Артьом и деветмесечната Яна.

В книгата си, която издаде “555 въпроса и отговора за жените, парите, политиката и футболът”, Аршавин споделя: “Обичам да играя “Футбол мениджър”, да съм начело на отбор от най-ниската дивизия в Англия и да го изведа до Висшата лига, а след това да спечеля титлата и купата.”


Далеч от компютъра Аршавин е фен на почивката. “Обичам да гледам английски мачове по телевизията. Има много двубои, които са непредсказуеми, най-добрите футболисти в наши дни играят в това първенство. Един от тях е Кристиано Роналдо, който отказа да си сменим фланелките след мач между Русия и Португалия. “Не обичам да разменям фланелките си, но Юлия ме помоли да взема на Кристиано Роналдо, защото го харесва като футболист. Моят опит обаче не успя”, разказва още руската звезда.


“Всички сме хора, проявяваме емоции и затова понякога се държим така, както никога не сме го правили. На всички играчи се е случвало да напсуват съдията. Няма да се учудя, ако и тук чуя нецензурни думи, понякога и аз ги използвам”, допълва Аршавин.


И като всеки играч от Висшата лига на Англия той също обича красивите и бързи коли. “В момента карам Мерцедес GL, харесва ми, той е голям и удобен”, завършва Аршавин./БЛИЦ