ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Аржентина излезе без капитана си Лионел Меси и с девет резерви в титулярния състав при победата с 2:0 над Перу в мач от група „А“ на Копа Америка 2024, игран в Маями Гардънс (щат Флорида). Меси пропусна срещата заради контузия, а световните шампиони бяха водени от помощник-треньора Валтер Самуел, тъй като селекционерът Лионел Скалони изтърпя наказание.

Лаутаро Мартинес вкара и двата гола за успеха на „гаучосите“. Той откри резултата в 47-ата минута след асистенция на Анхел ди Мария, който игра с капитанската лента. Мартинес оформи крайния резултат четири минути преди края на мача. В 72-ата минута Леандро Паредес пропусна дузпа за Аржентина. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Хесус Кастийо в наказателното поле, но Паредес прати топката в десния страничен стълб при изпълнението си.

Така Аржентина приключи груповата фаза с пълен актив от 9 точки след три изиграни мача. Перу остана на последното място с една точки и за първи път от 29 години не успя да се класира за втората фаза на Копа Америка.

В Орландо (щат Флорида) Канада направи нулево равенство срещу останалия с 10 човека Чили и стана първият дебютант за последните 20 години, който се класира за елиминациите на Копа Америка. „Ла Роха“ се оказа с човек по-малко още в 27-ата минута, когато Габриел Суасо получи втория си жълт картон за четвърт час за грубо нарушение.

Така чилийските национали завършват на трето място в група „А“ с актив от две точки и без отбелязан гол. Канада приключва на втора позиция с четири точки.