Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони няма да разчита на нападателя на Интер Мауро Икарди за предстоящото издание на Копа Америка.

Според информация на „TyC Sports“, решението на 41-годишния специалист е взето на базата на няколко основни точки. Много голяма тежест са имали лошите статистически показатели на нападателя в мачовете за „гаучосите“ и обтегнатите отношения на 26-годишния футболист с останалите играчи от националния отбор.

Преди година Икарди остана извън състава на Аржентина за световното първенство в Русия. През този сезон нападателят вкара 11 гола и направи четири асистенции в 28 мача за Интер. За националния отбор на родината си има осем изиграни срещи и едно реализирано попадение.

На предстоящата Копа Америка в Бразилия (14 юни – 7 юли) тимът на Лионел Скалони е в една група с Колумбия, Парагвай и Катар. Окончателният списък от играчите на тима се очаква да бъде обявен днес.

Скалони има две неизвестни в състава си. Едната е свързана с третия вратар. За тази позиция ще бъде избран Агустин Марчесин (Америка, Мекс) или Хуан Мусо (Удинезе). Първите две места за гарантирани за Естебан Андрада (Бока Хуниорс) и Франко Армани (Ривър Плейт).

Има и вакантно място в халфовата линия. Сигурни за Копа Америка могат да се считат Паол Дибала (Ювентус), Родриго де Паул (Удинезе), Леандро Паредес (ПСЖ), Джовани Ло Селсо (Бетис), Ексекиел Паласиос (Ривър Плейт), Гуидо Родригес (Америка, Мекс), Роберто Перейра (Уотфорд) и Анхел ди Мария (ПСЖ). За свободната позиция конкуренти са Инясио Фернанес (Ривър Плейт), Ерик Ламела (Тотнъм), Гонсало Мартинес (Атланта Юнайтед, САЩ) и Мануел Лансини (Уест Хям).