Аржентина победи Боливия с 3:0 като гост в световна квалификация за Мондиал 2026.

Световният шампион бе без голямата си звезда Лионел Меси и Лаутаро Мартинес, които получиха почивка от селекционера Лионел Скалони.

В тяхно отсъствие блесна Анхел Ди Мария, който даде голов пас на Енцо Фернандес след половин част игра, след което резултатът бе открит (1:0)

Боливия остана с човек по-малко на терена в 36-ата минута, когато Роберто Фернандес бе изгонен първо за втори жълт картон, но след намесата на ВАР на играча на домакините бе показан директен червен картон.

Аржентина поведе с 2:0 в 42-ата минута, когато Анхел Ди Мария се отчете с втора асистенция. Той центрира от фал в наказателното поле на Боливия, където Николас Талиафико с глава вкара топката във вратата на Вискара.

Хулиан Алварес бе много близо до това да порази целта в 70-ата минута, след като успя да преодолее и вратаря Вискара, но в крайна сметка топката премина на сантиметри встрани от боливийската врата.

Аржентина направи резултата 3:0 в 83-ата минута, когато Есекиел Паласиос комбинира с Николас Гонсалес и асът на Фиорентина с премерен удар вкара топката във вратата на Вискара.

Така Аржентина събра актив от 6 точки на старта на световните квалификации за Мондиал 2026, а Боливия е с две загуби.

В следващия кръг през октомври Аржентина посреща Парагвай, а Боливия е домакин на Еквадор.

БОЛИВИЯ - АРЖЕНТИНА 0:3
0:1 Енцо Фернандес (31'), 0:2 Николас Талиафико (42'), 0:3 Николас Гонсалес (83')