Аржентина продължава със силното си представяне в световните квалификации в Зона Южна Америка, след като този път взе трите точки и при гостуването на Чили, спечелено с 2:1. Звездата на "гаучосите" и Барселона Лионел Меси отново беше над всички, предимно се забавлява и вкара един гол, който е негов 14-и в 14 мача под ръководството на треньора Алехандро Сабела. Преди мача в Чили спецът заяви, че за гения "е трудно да играе лошо", което Меси за пореден път доказа, че наистина е така.

След успеха Аржентина окупира върха в класирането с 20 точки. Вторият Еквадор има 17, Колумбия е с 16, а Чили е на 6-ото място с 12.

В 28-ата минута Меси откри резултата на стадион "Хулио Мартине Праданос", след като получи отлично подаване от Фернандо Гаго и наказа Мигел Пинто - 0:1.

Само 3 минути по-късно Гонсало Игуаин удвои преднината на Аржентина след самостоятелен пробив, при който нахлу в наказателното поле на домакините, преодоля двама бранители и се разписа за 0:2.

През второто полувреме Игуаин обаче беше принудително заменен, тъй като получи контузия след сблъсък с чилийския бранител Гонсало Хара.

Домакините успяха да стигнат до почетно попадение чак в добавеното време на мача, когато се разписа Фелипе Гутиерес - 1:2.

ЧИЛИ - АРЖЕНТИНА 1:2
0:1 Лионел Меси (28), 0:2 Гонсало Игуаин (31), 1:2 Фелипе Гутиерес (90+2)