Аржентина гостува на Уругвай тази нощ в решителна битка за световното първенство догодина. Двубоят в Монтевидео започва в 2 часа след полунощ българско време.

Мачът ще бъде официален дебют за новия селекционер на „гаучосите” Хорхе Сампаоли. Той ще се изправи срещу изключително опитния специалист Оскар Табарес, чийто втори престой начело на Уругвай продължава вече 11 години.

Аржентина е на петото място във временното класиране в зона КОНМЕБОЛ, а „урусите” са трети. Първите четири тима отиват директно на Мондиала в Русия, а петият ще играе бараж.

Загуба ще утежни много положението на аржентинците, а равенството също няма да е благоприятен вариант за тях. Почти сигурно атаката на гостите ще бъде водена от Мауро Икарди, който прави поредния си силен сезон в Интер. До идването на Сампаоли обаче 24-годишният нападател имаше само един мач за представителния тим на родината си.

До момента големите съперници, които ще издигнат съвместна кандидатура за домакинство на Мондиал 2030, са изиграли 187 мача. Аржентина има 87 победи, Уругвай – 57, а равенствата са 43.

Вероятни състави:
Уругвай:
Муслера, Перейра, Хименес, Годин, Силва, Санчес, Риос, Весино, Родригес, Ролан, Кавани.
Аржентина: Ромеро, Меркадо, Фацио, Отаменди, Пинола, Банега, Билия, Ди Мария, Дибала, Меси, Икарди.

Тази нощ има и други квалификации в Южна Америка. Тимът на Бразилия, който вече е финалист на световното първенство, приема Еквадор.


Мачовете тази нощ (часовете са в българско време):
00:00 Венецуела – Колумбия
01:30 Чили – Парагвай
02:00 Уругвай – Аржентина
03:45 Бразилия – Еквадор
05:15 Перу – Боливия

Класиране зона КОНМЕБОЛ:
1. БРАЗИЛИЯ 33 т.
2. Колумбия 24
3.Уругвай 23
4. Чили 23
--------------------
5. Аржентина 22
-------------------
6. Еквадор 20

7. Перу 18
8. Парагвай 18
9. Боливия 10
10. Венецуела 6