Аржентинският национален отбор записа втора последователна победа в квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година и се наложи с 2:1 след обрат при визитата си на Боливия.

В герой за гостите на стадиона в Ла Пас се превърна нападателят Лаутаро Мартинес, който се отчете с гол и асистенция. Боливия изненадващо откри резултата с попадение на ветерана Марсело Мартинс, разписал се с глава в 24-ата минута.

Точно преди почивката обаче Лаутаро проби в наказателното поле и опита центриране, което бе блокирано от защитник на домакините. Последният се засуети при изчистването и Мартинес протегна крак, а след рикошета топката спря в мрежата за 1:1.

Този резултат се запази до 79-ата минута, когато Меси отне топката в половината на съперника и подаде към Лаутаро. Той изведе Хоакин Кореа, за да може резервата от движение да реализира победното попадение.

Благодарение на него Аржентина оглави временното класиране в световните квалификации в зона Южна Америка с пълен актив от 6 точки.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

БОЛИВИЯ - АРЖЕНТИНА 1:2
1:0 Мартинс (24'), 1:1 Л. Мартинес (45'), 1:2 Кореа (79')