Аржентина се препъна в Асунсион срещу Парагвай в световна квалификация, завършвайки 0:0. Мачът обаче беше пълен с много ситуации пред двете врати, но гол така и не падна.

Двукратните световни шампиони остават втори в класирането на зона Южна Америка 19 точки, където лидер е Бразилия.

Добрата новина за Аржентина е, че вече 23 мача няма загуба под ръководството на треньора Лионел Скалони.

Домакините поискаха дузпа в началото на мача, виждайки игра с ръка на Родриго Де Паул, но след разглеждане с ВАР нищо не беше отсъдено.

След това Аржентина натисна. В 11-ата минута Хоакин Кореа нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят спаси. В 25-ата минута Лионел Меси би фаул, но ударът му бе встрани.

В 54-ата минута пробив на Мигел Алмирон завърши с изстрел отблизо, но стражът на гостите Емилиано Мартинес спаси.

Последваха нов натиск за "гаучосите". В 60-ата минута Кореа стреля с глава, но защитник с акробатична намеса попречи на топката да стигне до вратата. Пет минути по-късно тупалка на Родриго Де Паул бе спасена от Антони Силва.

Домакините също имаха хубава възможност в 70-ата минута, когато Санабрия бе изведен на скорост и стреля по земя, но покрай вратата.

Нов шанс се откри пред гостите в 84-ата минута -  резервата Папу Гомес изпраска мощен шут,  но Силва пак спаси блестящо.

В края на мача Парагвай се размина с гола, когато Карлос Гонзалес от границата на наказателното поле прати топката опасно над вратата.