Лео Меси асистира за два гола и сам вкара един при победата на Аржентина с 4:0 над Албания в последната си контролна среща преди Копа Америка. Защитникът Хавиер Санети изигра своя мач № 140 за “гаучосите”.
 
Есекил Лавеси даде аванс на аржентинците още в петата минута, след като прати топката над плонжа на вратаря Арян Бекай след пас на Меси. Звездата на Барселона удвои в 43-ата минута с удар с левия крак. Това бе 17-ия му гол за националния отбор.
 
Аржентина стигна до трето попадение четвърт час пред края. С външната част на левия крак Меси подаде на Серхио Агуеро, който заобиколи вратаря и от малък ъгъл прати топката във вратата.
 
Нападателят на Атлетико (Мадрид) асистира за четвъртия гол на “гаучосите” в последната минута. Меси намери Агуеро между трима защитници и зетят на Марадона подаде на Карлос Тевес, който с удар по земята прати топката във вратата.
 
Албания не успя да създаде нито едно голово положение на стадион “Монументал” в Буенос Айрес, като вратарят Серхио Ромеро трябваше да излиза в началото на мача да прекрати атака на балканците.
 
Копа Америка, турнир, който Аржентина не е печелила от 1993 г., стартира на 1 юли. “Гаучосите”, които са домакини, играят срещу Боливия в първия си мач в Ла Плата. Финалът е на 24 юли./БЛИЦ