Аржентина отново разочарова феновете си, след като в отсъствието на голямата си звезда Лионел Меси остана без победа и във втория си мач от квалификациите за Мондиал 2018 в Русия. „Гаучосите” завършиха 0:0 при визитата си на Парагвай и с първата си спечелена точка заемат едва седмо място в групата на зона Южна Америка. В първия си сблъсък преди няколко дни аржентинците отстъпиха на свой терен от Еквадор (0:2).

Двубоят в Асунсион предложи много положения и пред двете врати, като направо не е за вярване, че завърши без отбелязани попадения.

Карлос Тевес и Есекиел Лавеци пропуснаха най-изгодните положения за гостите през първото полувреме, а Лескано и Лукас Бариос не успяха да се разпишат за „гуараните” от добри позиции.

След почивката в 54-ата минута шут на Ди Мария мина на сантиметри покрай гредата, а аржентинският национал от ПСЖ пропусна още една изгодна възможност в 70-ата минута. В 81-ата минута Ромеро прати топката над вратата при може би най-чистото положение за гол за домакините, а в 88-ата минута Пауло Дибала направи същото на ответната врата след извеждащо подаване на Ламела.

Със спечелената точка Парагвай има вече 4 в актива си и заема третата позиция във временното класиран на общата група в зона Южна Америка.