Аржентина победи Уругвай с 1:0 като гост в мач от квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Южна Америка. Това беше първата среща между двата тима на уругвайска територия, която от 35 двубоя насам не се игра на легендарния стадион „Сентенарио“, а на „Кампеон дел Сигло“ - клубният стадион на Пенярол. Звездата на гостите Лионел Меси започна като резерва и се появи в играя в последния четвърт час.

Уругвай, който изпитва затруднения с представянето си в квалификациите, започна ударно и още в петата минута вратарят на гостите Емилиано Мартинес трябваше да се намеси решително. Само две минути по-късно домакините обаче бяха попарени, след като Анхел ди Мария се разписа с удар от наказателното поле, при който технично прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Фернандо Муслера.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

До края на първото полувреме Луис Суарес имаше малшанс и не успя да изравни, след като ударът му се отби в гредата. В края на частта Мартинес отново се намеси решително и спази традицията Аржентина да не получава гол през първото полувреме вече в 14 поредни мача.

След паузата гостите заиграха по-предпазливо. Въпреки това стигнаха до опасно положение, но Муслера спаси удара на Хоакин Кореа. В крайна сметка резултатът се запази и така Аржентина няма загуба в квалификации вече 16 мача. Уругвай пък остана без победа над „гаучосите“ вече цели осем години.

С този успех Аржентина събра актив от 28 точки и заема второто място в квалификационната група на Южна Америка. Лидер е Бразилия с 34 точки. Ситуацията на Уругвай обаче е доста сложна. „Селесте“ заема шесто място с 16 точки, колкото имат четвъртият Чили и петият Колумбия. Седмият Перу пък е с 14 т. За Мондиал 2022 се класират първите четири тима, а петият ще играе бараж.

УРУГВАЙ – АРЖЕНТИНА 0:1
0:1 Анхел ди Мария (7)

Уругвай: Муслера, Касерес, Хименес, Годин, Пикерес, Нандес (81-Гориаран), Весино (64-Алварес), Торейра, Бентанкур (76-Арамбари), Б. Родригес (46-Торес), Суарес

Аржентина: Е. Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Акуня, Де Паул (81-Паласиос), Г. Родригес, Ди Мария (55-А. Кореа), Дибала (46-Х. Кореа), Ло Селсо (76-Меси), Л. Мартинес (55-Гомес)

Монтевидео, „Кампеон дел Сигло“
Съдия: Алексис Ерера (Венецуела)
Жълти картони: Касерес (Уругвай); Дибала (Аржентина)