Домакинът и фаворит за спечелване на турнира Копа Америка Аржентина започна с изненадваща издънка. “Гаучосите” направиха 1:1 срещу Боливия в първия мач от група “А”. Резервата Серхио Агуеро спаси домакините с изравнителен гол, след като преди това Едивалдо Рохас откри за Боливия в 48-ата минута.

В началото на мача пред Карлос Тевес се откри добър шанс за гол, но нападателят стреля в аут с глава. Боливийците отговориха с опасна атака, при която Рохас стреля по земята, но слабо и не затрудни вратаря на "гаучосите" Серхио Ромеро. През първото полувреме аржентинците създадоха 3-4 сериозни положения за гол, но не успяха да изпратят топката във вратата на противника. Езекиел Лавеци пропусна страхотен шанс, след като нахлу в наказателното поле и стреля, но неточно. След това Лионел Меси подаде на Тевес след отличен пробив, нападателят на Манчестър Сити стреля, но стражът на гостите от Боливия изби.

Второто полувреме започна с натиск на Аржентина и гол падна, но във вратата на домакините. След изпълнение на ъглов удар в 48-ата минута Едивалдо Рохас отправи изстрел с пета с гръб към вратата, халфът Евер Банега сгреши елементарно, като не успя да изчисти топката от голлинията, а Серхио Ромеро също не се намеси по най-добрия начин и Боливия сензационно откри резултата.

Боливийците дори бяха много близо да поведат с 2:0, но Морено пропиля златен шанс. Той беше изведен очи в очи с Ромеро, но не успя да го преодолее. Селекционерът на Аржентина Серхио Батиста пусна в игра нападателят на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро и това се оказа печеливш ход. Още с влизането си в игра Кун Агуеро започна да тормози противниковата отбрана, като първо стреля опасно, но в аут, а минути след влизането си на терена изравни резултата. Агуеро вкара страхотен гол с удар от въздуха в 76-ата минута, след като Николас Бурдисо му свали топката с гърди. Веднага след това Агуеро опита фалцов удар, вратарят на Боливия изби, но топката попадна в Ди Мария. До края аржентинците опитаха всичко, за да се доберат до победата, но Боливия удържа равенството.

Във втория мач от групата тази вечер от 21:30 часа българско време Колумбия ще мери сили с Коста Рика.

АржентинаБоливия 1:1
0:1 Едивалдо Рохас (48), 1:1 Серхио Агуеро (75)

Аржентина:
23.Серхио Ромеро, 8.Хавиер Санети, 4.Николас Бурдисо, 6.Габриел Милито, 17.Маркос Рохо, 19.Евер Банега, 14.Хавиер Масчерано, 5.Естебан Камбиасо (45 – Анхел ди Мария), 21.Езекиел Лавеци, 10.Лионел Меси, 11.Карлос Тевес (70 – Серхио Агуеро)

Боливия: 1.Карлос Ариас, 6.Роналд Ралдес, 5.Роналд Риверо, 4.Лорхио Алварес, 3.Луис Гутиерес, 15.Хайме Роблес, 6.Валтер Флорес, 21.Хмасани Кампос (80 – Хуан Арче), 10.Хоселито Вака (63 – Хосе Чавес), 7.Едивалдо Рохас (89 – Руди Кардосо), 9.Марсело Мартинс

Стадион: “Суидад де ла Плата”
Съдия: Роберто Силвера
Жълти картони: Бурдисо, Лавеци, Тевес (Арж); Риверо, Гутиерес, Флорес, Чавес