Аржентина записа класически домакински успех с 3:0 над Уругвай в мач от световните квалификации в зона Южна Америка. Срещата беше от отложения пети кръг на пресявките.

Това беше двубой №150 за националния отбор за уругвайския капитан Диего Годин. Мачът и започна доста обещаващо за уругвайците, които в първите минути създадоха чудесна възможност, завършила с удар на Луис Суарес от воле, но стражът на Аржентина спаси. Малко по-късно Лаутаро Мартинес пропусна от удобна позиция да изведе "гаучосите" напред.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Аржентинците все пак нанесоха своя удар в 38-ата минута, когато се разписа звездата на тима Лионел Меси. Той опита подаване в наказателното поле с левия крак към Николас Гонсалес, но никой не успя да играе с топката и тя влетя в мрежата за 1:0.

За него това беше юбилеен гол №80 с екипа на “гаучосите”. Шест минути по-късно Аржентина предреши изхода на мача с попадение на Родриго Де Паул, като Меси отново имаше решителен дял за попадението.

След почивката превъзходството на домакините продължи и те логично стигнаха до трети гол във вратата на Уругвай. Това се случи в 64-ата минута, когато Лаутаро Мартинес сложи точка на спора, след като засече в мрежата подаване в наказателното поле.

С успеха Аржентина събра 22 точки от 10 мача и върви на втората позиция във временното класиране след лидера Бразилия. Уругвай пък запази позиция в местата, които дават право на директно класиране, като е на четвърто място с 16.

АРЖЕНТИНА – УРУГВАЙ 3:0
1:0 Лионел Меси (38), 2:0 Родриго Де Паул (44), 3:0 Лаутаро Мартинес (62)

Аржентина: Е. Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди (81-Медина), Талиафико, Паредес (75-Паласиос), Де Паул (65-Ди Мария), Ло Селсо, Меси, Гонсалес (75-Алварес), Л. Мартинес (65-Х. Кореа)

Уругвай: Муслера, Нандес (53-Торейра), Араухо (73-Г. Гонсалес), Коатес, Годин, Виня (63-Пикерес), Де ла Крус (46-Нунес), Весино, Валверде, Б. Родригес (46-Кавани), Суарес

Буенос Айрес, „Естадио Монументал Антонио Веспучи Либерти“
Съдия: Роберто Тобар (Чили)