Воденият от Диего Марадона тим на Аржентина загуби като гост на Еквадор с 0:2 в световна квалификация от зона Южна Америка. След това поражение “гаучосите” поставиха под въпрос класирането си за ЮАР 2010, след като имат само 2 точки преднина пред Еквадор, който се изкачи на пето място във временното класиране. Както е известно само първите 4 тима в подреждането на общата група в Южна Америка се класират за Световното първенство в ЮАР догодина.

http://cache.daylife.com/imageserve/0aVuaEDb7k9qQ/610x.jpgИ двата гола за победата на Еквадор паднаха в самия край на мача. Преди това през първото полувреме аржентинците диктуваха събитията на терена и създадоха повечето опасни положения. Върхът на пропуските обаче беше нереализираната от Карлос Тевес дузпа в 29-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря на Еквадор Елисага именно срещу Тевес.

http://cache.daylife.com/imageserve/0bNcclJ89FgTL/610x.jpgВеднага след почивката Фернандо Гаго пропусна ново изгодно положение за Аржентина, след като излезе очи в очи с вратаря на домакините. В края на мача щастието се усмихна за пореден път на домакините. В 72-ата минута Айови от границата на наказателното поле с бомбен шут изненада Андухар и хвърли в екстаз феновете на Еквадор. Седем минути преди последния съдийски сигнал пък резервата Пабло Паласиос оформи крайното 2:0. След тази победа надеждите на Еквадор да се пребори за място на Мондиал 2010 нараснаха неимоверно много. /БЛИЦ