Аржентинската футболна федерация ще обжалва решението на ФИФА Бразилия и Аржентина да преиграят мача от квалификациите за световно първенство, който беше прекратен на 5 септември миналата година поради нарушаване на ковид правилата за карантина, съобщи Ройтерс.

Служител на федерацията каза, че "гаучосите" ще отнесат жалбата си до Спортния арбитражен съд (КАС).

"Смятаме, че решението е несправедливо. Не ние сме причината за отмяната на мача", каза съветникът на аржентинската футболна централа Андрес Урих. 

Преди часове аржентинските медии публикуваха писмо от ФИФА, в което се твърди, че нарежда на двата отбора да преиграят отменения мач на 22 септември 2022 г.

Срещата бе прекратена, след като бразилските здравни власти обвиниха четирима аржентински играчи, че са подвели служителите относно техния ковид статус.

Властите обясниха, че аржентинците са нарушили правилата, според които на пътуващите, които са били в Обединеното кралство, Южна Африка или Индия през предходните две седмици, е забранено да влизат в Бразилия, освен ако не са граждани на страната или са имали постоянно пребиваване.

Играчите са подвели граничните служители, като са заявили, че не са били в страна от червения списък през 14-те дни преди мача, казаха бразилските служители.

Резултатът от двубоя в Сао Пауло между двете футболни суперсили е без значение за квалификацията за световното първенство, тъй като и двата отбора вече си осигуриха места в Катар.