ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Аржентина разби с категоричното 5:2 Парагвай и стана поредният отбор, който официално си гарантира участие на Световното в Бразилия следващото лято. "Гаучосите" се представиха успешно при гостуването в Асунсион тази нощ, надделявайки срещу аутсайдера в Зона Южна Америка.

С победата Меси и компания се откъснаха на върха в класирането и няма как да изпаднат от първата четворка в оставащите два кръга от квалификациите.

Аржентинците започнаха доста активно срещата и в 12-ата минута спечелиха дузпа, реализирана от Меси за 0:1. Парагвай обаче бързо успя да изравни. Точен за 1:1 в 17-ата минута беше Хосе Нунес. Серхио Агуеро в 33-ата отново изведе "гаучосите" напред, а в 50-ата минута Анхел ди Мария увеличи с още един гол преднината на своя тим - 1:3. Само три минути по-късно Меси отново вкара от дузпа, след което Роке Санта Крус намали на 2:4 в 86-ата.

В последната 90-а минута Макси Родригес оформи крайното 5:2 за Аржентина.

Победата е осма за "гаучосите" от 14 мача до момента в световните квалификации в Зона Южна Америка. Селекцията на Алехандро Сабела има актив от 29 точки на върха в класирането, докато Парагвай остава на предпоследното осмо с 11 точки. Вторият Колумбия е с 26 точки, Чили има 24, а Еквадор и Уругвай - по 22.