Аржентина спечели гостуването си на Чили с 2:1 в среща от световните квалификацци от зона Южна Америка. Цял мач за "гаучосите" изигра мегазвездата Лионел Меси, който обаче не успя да се разпише.

Домакините поведоха в резултата още в 11-ата минута, когато Фелипе Гутиерес засече с глава центриране от корнер и не остави шансове на Серхио Ромеро.

Отговорът на "гаучосите" не закъсня и в 20-ата минута Анхел ди Мария изравни с хубав удар от наказателното поле. Само пет минути по-късно тимът на Херардо Мартино стигна до пълен обрат след като Габриел Меркадо се разписа с акробатичен удар от въздуха.

До края на двубоя Чили се опита да стигне поне до равенство, но така и не съумя да отбележи гол и в крайна сметка допусна домакинско поражение.

След този успех Аржентина се изкачи на 4-та позиция с 8 точки. Лидер е Еквадор с 13 точки, пред Уругвай с 9 (и мач по-малко) и Парагвай с 8. Веднага след "гаучосите" пък на пето място е тимът на Бразилия, който е със 7 точки и му предстои домакински мач с Уругвай. Чили е на 6-то място със 7 точки. 

ЧИЛИ - АРЖЕНТИНА 1:2
1:0 Гутиерес (11), 1:1 Ди Мария (20), 1:2 Меркадо (25)

Аржентина: Ромеро, Рохо, Мори, Отаменди, Меркадо, Банега (73' Фернандес), Кранвитер, Билиа, Ди Мария (80' Лавеци), Агуеро (66' Игуаин), Меси
Селекционер: Х. Мартино
 


Чили: Браво, Исла, Медел, Хара, Мена, Гутиерес, Диас (21' Рабейо; 69' Пинила), Орелана, Фернандес (7' Силва), Босежур, Санчес
Селекционер: А. Пици