Аржентина приключи азиатското си турне, записвайки впечатляваща победа със 7:0 над Хонконг. Николас Гайтан, Гонсало Игуаин и Лионел Меси вкараха по два гола за успеха. Това беше отговорът на „гаучосите“ за загубата с 0:2 от Бразилия в събота. Внушителният успех е най-голямата победа на националния отбор на Аржентина от 1975 г.  (11:0 срещу Венецуела).
 
Евер Банега откри резултата в 19-ата минута с удар от границата на наказателното поле. Три минути преди почивката Гонсало Игуаин удвои с глава след центриране на Леонел Ваниони. Две минути по-късно Гайтан вкара първия си гол в мача.
 
В 54-ата минута защитникът на Бенфика подаде на Игуаин и нападателят на Наполи се разписа в опразнената врата. В 66-ата минута Меси откри головата си сметка в мача, след като шест минути по-рано се появи в игра на мястото на Хавиер Пасторе.
 
Шест минути след гола си звездата на Барселона асистира за втория гол на Гайтан, който се разписа от границата на вратарското поле. В 84-ата минута Меси си намери пролука в наказателното поле, заобикаляйки трима защитници и реализира за втори път във вратата на Хонконг.
 
2_111.jpg