Истинска драма в последния кръг реши новия шампион в Аржентина. Бока Хуниорс триумфира с 35-ата си титла, след като в мач от последния 27 кръг направи домакинско 2:2 с Индепендиенте и завърши с 52 точки в класирането.

По същото време претендентът за титлата Расинг (Авелянеда) се нуждаеше от победа като домакин над големия съперник на Бока Хуниорс – Ривър Плейт, за да може да изпревари "синьо-жълтите" от Буенос Айрес.

При резултат 1:1 Расинг получи дузпа, но вратарят на гостите Франко Армани спаси удара на Хонатан Галван от бялата точка в 90-ата минута. Това прекърши надеждите на тима от Авелянеда, който в добавеното време получи втори гол във вратата си, дело на Мигел Борха, реализирал и първото попадение за Ривър Плейт в мача. Така Расинг остана втори в крайното класиране с 50 точки.

Иначе мачът започна отлично за тима от Авелянеда, който откри резултата в 56-ата минута, когато Матиас Рохас вкара от дузпа. Спечелената победа в добавеното време позволи на Ривър Плейт да завърши на трето място в крайното класиране с 47 точки, изпреварвайки Уракан по голова разлика

В своя мач Бока Хуниорс се оказа догонващ в резултата в 32-ата минута, когато Леандро Фернандес вкара от 11-метров наказателен удар за Индепендиенте. Гийермо Фернандес изравни две минути по-късно. Себастиан Вия обърна резултата в полза на „синьо-жълтите“ в 50-ата минута, но Хавиер Вайехо се разписа за 2:2 в 81-ата минута.