Капитанът на Барселона Серхио Бускетс използва профилите си в социалните мрежи, за да съобщи на феновете, че ще напусне клуба в края на сезона. Така 34-годишният халф слага край на престоя си при каталунците, където започва като юноша. В първия отбор на „блаугранас“ той играе 15-ия си сезон.

"Здравейте! Дойде моментът да обявя, че това ще бъде последният ми сезон в Барса. Това беше един незабравим път. От малък, когато идвах да гледам мачовете на стадиона или ги гледах по телевизията, винаги съм мечтал да мога да играя с тази фланелка и на този стадион. Но реалността надмина всичко, за което можех да мечтая. Кой щеше да ми каже, когато дойдох като младеж, че мога да играя 15 сезона в най-добрия клуб в света, клубът на моя живот и на който съм бил, съм и ще бъда фен“, написа Бускетс в официалното си съобщение.

„Беше чест, мечта, гордост. Въпреки че не беше лесно решение, мисля, че моментът е настъпил. Искам да благодаря на хората, които направиха възможно да изпитам всичко това от първия до последния ден. Клубни работници, физиотерапевти, лекари, мениджъри, президенти, треньори, персонал, анализатори, физически треньори и преди всичко моите съотборници, с които съм споделил хиляди часове съжителство, шеги, разговори, тренировки, мачове, тъга, празненства... Всичко. Благодаря ви! Искам също да благодаря на членовете на Барселона и феновете от цял свят, които ми даваха своята подкрепа и любов през цялото време. И разбира се семейството ми, което винаги е било до мен в добри и не толкова добри моменти. Благодаря ви много за всичко и ще се видим скоро в последните игри. Да си от Барса е най-доброто, което съществува“, допълни халфът.

Серхио Бускетс дебютира за първия отбор на Барселона на 13 септември 2008 при домакинското равенство 1:1 с Расинг (Сантандер). До момента е изиграл общо 719 мача за основния състав „блаугранас“ във всички турнири, в които е вкарал 18 гола. Като играч на Барса до момента има осем шампионски титли, седем спечелени Кралски купи, седем суперкупи на Испания, по три пъти триумфира в Шампионската лига, суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

Все още не се знае къде ще продължи кариерата на Серхио Бускетс. Твърди се, че към него има няколко оферти. Три са от Саудитска Арабия (Ал Шабаб, Ал Насър и Ал Хилал) и една е от американския Интер (Маями). Испанските медии съобщават, че представител на агенцията, която представлява испанския национал, през последните дни е бил в Рияд. През зимата Ал Насър (където играе Кристиано Роналдо) вече опита да изкуши Бускетс с оферта от 17 милиона евро.